Плетенето като предмет в училище

mkirilova, 9 май, 2013

Плетенето не е преподавано от десетилетия, но е на път триумфално да се завърне в британските училища, след като се установи, че то подобрява математическото мислене на подрастващите, предаде БТА monatskalender kostenlos downloaden.

Пилотният проект бил осъществен в началното училище в Уърт, графство Кент, където на децата до 14-годишна възраст преподавали плетене и бродерия herunterladen konju. Учители и родители със задоволство установили, че с тези занимания децата се научават по-бързо да пишат и да смятат microsoft word kostenlosen student. Освен това трудовите занятия подобрявали контактите между учениците – когато се захванат с плетивата, те като по чудо изоставят айфоните и могат нормално да си общуват razer synapse 3 herunterladen.

Учители и родители са обединили усилията си, за да може часовете по плетене отново да бъдат включени в училищните програми от догодина werner filme kostenlosen. Не всички обаче са съгласни с новите предложения. Каролайн Райт от Асоциацията на британските преподаватели е на мнение, че нацията ще се сдобие с прекрасни плетачи, но ще изостане чувствително в областта на изобретателите и на инженерите на световно ниво fonts free.

“Make Do And Mend” бе заглавието на брошура, издадена във Великобритания по време на Втората световна война herunterladen. Поради недостига на вълна, изданието учеше британските жени как да разплитат стари пуловери и отново да използват преждата webinar kostenlos herunterladen. След края на войната момичетата се учеха на плетки в училище.

През 60-те години плетенето стана особено популярно, когато излязоха на мода нови, ярки прежди, които конкурираха моделите от бутиците herunterladen. Но през 80-те години на миналия век плетките заминаха в забвение, като през 1988 г. те бяха извадени от британските учебни програми igtv video herunterladen. След това плетенето отново стана популярно с разпространението на интернет, когато можеха да се обменят онлайн много плетки и кройки.

Източник

Последвайте ни:

Google +