Как се плете качулка

Започваме да плетем анорак, но как да оплетем качулката?

Има различни варианти и това, кой ще изберем, зависи от нашите умения.

Ето няколко предложения:

1 вариант: Най- лесния начин е да изплетете правоъгълник, който се сгъва на 2 и има шев отзад или отгоре.

Tова е вариант за лесно изплитане на шапка или шапкошал:

5d986d3a00ab11e283fe22000a1e8a57_766639269455726380_kDzheiPi_b

2 вариант: Ако не искаме да стърчи връхче, можем да направим две еднакви парчета, които да са  заоблени в края, където се образува връхчето.

Формата да бъде под формата на буквата Т.

3 вариант: Когато не искаме да пришиваме качулката към дрехата. Тогава е необходимо да се извадят бримки от деколтето, които да се изплетат на качулка.

Обяснено от Фифундрела:

Изкарваме бримки като започваме от дясната предница, от гърба и накрая лявата предница. Плетем нагоре до желаната височина. Ако искаме да не е опъната, плетем повече редове.

Ако искаме качулката да е по-свободна е добре да увеличим бримките.

Може още в началото, след като сме изкарали бримките и изплели 3-4 реда (зависи за дете или възрастен) да наддадем равномерно 10 бр. Продължаваме да плетем до желаната дължина.

Следва малко свиване: На опаковия ред , изплитаме до половината и си слагаме маркер. На лицевия ред като стигнем до 3-те бримки преди маркера, изплитаме 2 бримки заедно, плетем останалата. Прехвърляме маркера. Изплитаме следващата бримка, след това 2 лицеви заедно с ляв наклон. Довършваме си реда. Този целия лицев ред го повтаряме още 4 пъти. Така върха на качулката не става остър.

След това сгъваме наполовина и завършваме бримките с трета игла ето така. Другият вариант е да завършим реда и да шием после, но става грубо.

3106593233_93e0eda071

Author: mkirilova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *